Élet-Stílus

Fesztivál helyett taktikáztak a nagyok

A portugál válogatott gólnélküli döntetlent játszott az elefántcsontparti csapattal a világbajnokság G csoportjának nyitómérkőzésén.

Az első félidő nagy középpályás birkózást, rengeteg apró szabálytalanságot hozott, viszont annál kevesebb helyzetet eredményezett, a két védelem kifogástalanul zárt – elsősorban távoli lövések miatt forgott veszélyben a két kapus, Eduardo és Barry kapuja.

Az első 45 perc legveszélyesebb momentuma C. Ronaldo nevéhez fűzhető, a madridi csillag egy szép csel után jó 30 méterről hatalmas kapufát lőtt. Az aranylabdás sztár ezután kakaskodott egyet Demellel, mindketten besárgultak. A portugál kapu előtt inkább Gervinho volt veszélyes, a remekül cselező szélső utolsó mozdulatába viszont rendre hiba csúszott.

A játék a fordulást követően némileg felgyorsult ugyan, többször próbálkoztak a csapatok, de rengeteg volt a támadásban elkövetett hiba. Gervinho már a 47. percben villant – ígéretes szituációból ballal mellélőtt – aztán ismét leült a meccs; folytatódott a buzgó nekiveselkedés.

Londoniak egymás ellen - Deco és Kalou balettje (MTI/EPA)

Londoniak egymás ellen – Deco és Kalou balettje (MTI/EPA)

Liedson fejese – Barry tornázott nagyot – jelezte, hogy azért gól is születhet. A hajrára a törött könyökű Drogba is beállt, Yaya Toure távolról riogatott, majd Meireles is megpróbálta szerencséjét. Az utolsó percekre felpörgött a találkozó, az egyik oldalon Amorim lőtt kevéssel a léc fölé, Eduardo kapuja előtt Frogba okozott izgalmat, ám kevéssel lekésett Keita átadásáról, így cipőorral már nem tudta a megfelelő helyre irányítani a labdát.

Ez volt a második olyan mérkőzés a világbajnokságon, amelyen nem született gól, korábban az A csoportban a Franciaország-Uruguay találkozó végződött 0-0-ra.

g csoport, 1. forduló

Elefántcsontpart-Portugália 0-0
Port Elizabeth, Nelson Mandela Bay, 37.037 néző. Vezette: Larrionda (uruguayi)
Elefántcsontpart: Barry – Demel, K. Touré, Zokora, Tiene – Y. Touré – Eboué (Romaric, 89.), Tiote – Gervinho (Keita, 82.), Dindane, Kalou (Drogba, 66.)
Portugália: Eduardo – Ferreira, B. Alves, Carvalho, Coentrao – Pedro Mendes, Meireles (Amorim, 85.), Deco (Tiago, 62.) – C. Ronaldo, Liedson, Danny (Simao, 55.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik