Élet-Stílus

Drogba sorsáról a FIFA dönt

A nemzetközi szövetség (FIFA) döntésén múlik, hogy Didier Drogba védőkötéssel a kezén pályára léphet-e kedden az elefántcsontparti csapatban.

Az elefántcsontparti csatár védőkötéssel a kezén futballozna Portugália elleni csoportmeccsen, ehhez azonban a nemzetközi szövetség hozzájárulása szükséges. Döntés később, kevéssel a kedden négykor esedékes találkozó előtt várható.

Drogba június 4-én, a Japán elleni felkészülés mérkőzésen elején, Marcus Tulio Tanaka belépője nyomán törte el a kezét. Sven-Göran Eriksson, az „elefántok” svéd szövetségi kapitánya akkor úgy nyilatkozott: „Szerencsétlen esetről van szó. Láttam, hogy mi történt: a japán labdarúgó nem volt alattomos vagy hülye, nem akart szándékosan sérülést okozni. Az ilyen balesetek sajnos benne vannak ebben a sportágban…”

Eleinte még az is felmerült, hogy Afrika jelenlegi legjobb játékosának ki kell hagynia a dél-afrikai világbajnokságot, Drogba azonban a műtét után visszatért csapatához, a kezelése a vb helyszínén tovább folytatódott, és a múlt hétvégén már edzett is.

A portugálokat – legalábbis elmondásuk szerint – nem különösebben izgatja, hogy védőkötéssel kapcsolatban milyen döntést hoz a FIFA. „Ismerjük Drogbát, tudjuk, milyen nagy kiváló játékos, de számunkra mindegy, játszik-e ellenünk, vagy sem. Mi csak saját magunkkal, saját játékunkkal törődünk” – magyarázta hétfőn Cristiano Ronaldo.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik