Élet-Stílus

Vb-hírmorzsák: nem tiltják be a vuvuzelát

Nem tiltják meg a vuvuzelák használatát.A hollandok is kritizálták a vb hivatalos labdáját. Durbanben könnygázzal oszlattak a rendőrök. Ronaldo szerint Elefántcsontpart Didier Drogba nélkül is igencsak veszélyes lehet.

Nem tiltják be a vuvuzelát
A szervezők tájékoztatása szerint nem tiltják meg a vuvuzelák használatát a világbajnokságon.
“A vuvuzelák maradnak, csak egy kisebbség van ellenük” – nyilatkozta Rich Mkhondo, a szervezőbizottság szóvivője. – “Ez része a dél-afrikai kultúrának, mi így ünnepeljük a világbajnokságot, a vendégeinket pedig arra kérjük, hogy tiszteljék ezt.”

A Jabulani komikus dolgokat művel

Továbbra is a bírálatok kereszttüzében áll a Jabulani, a világbajnokság hivatalos labdája. A holland szövetségi kapitány szerint a játékszer miatt nem született még szabadrúgásgól a tornán.
“A labda komikus dolgokat művel a levegőben – mondta Bert van Marwijk, aki szerint a Jabulani miatt nem volt még szabadrúgásgól a vb-n. – Ha a játékosok a földön tartják, nincs baj. A keresztbeíveléseknél alig lehet kontrolálni, összevissza repked. A legtöbb szabadrúgás messze fölé szállt. Ez a labda miatt van.”

Ronaldo: Drogba nélkül is erősek az elefántok
Cristiano Ronaldót, a portugál válogatott támadóját nem érdekli, hogy az elefántcsontparti csapatban pályára lép-e ellenük Didier Drogba.
“Mindannyian tisztában vagyunk a képességeivel, nagyszerű futballista, de ha nem játszik, az elefántcsontpartiak akkor is tizenegyen állnak majd szemben velünk” – utalt a Real Madrid támadója arra, hogy így is, úgy is nehéz dolguk lesz kedden Port Elizabeth-ben. Drogba június 4-én eltörte a könyökcsontját a jobb kezében, szűk egy hétre rá viszont már újra edzett.

Biztonsági őröket oszlattak a rendőrök
Hétfőre virradóra a dél-afrikai rohamrendőrség feloszlatta az alacsony bérek miatt tiltakozó magán biztonsági őrök tüntetését. A durbani Moses Mabhida stadion mellett több száz dühös biztonsági őr vonult fel alacsony fizetése miatt, néhány órával azután, hogy a német válogatott 4-0-ra verte az ausztrál csapatot. A rendőrök könnygázgránátot vetettek be a megmozdulás feloszlatására. Az egyik biztonsági őr elmondta, napi 1500 randot (195 dollárt) ígértek nekik munkájukért, ám végül csak 190 randot (25 dollárt) fizettek ki számukra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik