Élet-Stílus

Padlón az ausztrálok kiállított játékosa

Nem elég, hogy az ausztrálok simán, 4-0-ra kikaptak a németektől, meglehet a vb-n már nem is számíthatnak egyik legjobbjukra, a kiállított Tim Cahillre.

„A világbajnokság számomra egy álom, amit egy ember (a mexikói Rodriguez Moreno játékvezető – a szerk.) tönkretett elhamarkodott, túlságosan szigorú ítéletével. Sok mindent megéltem már pályafutásom alatt, de még semmi sem viselt meg úgy, mint ez a kiállítás. Bevallom, hogy a padlóra kerültem” – magyarázta Tim Cahill, aki az 56. percig jutott a kiállítás sorsára, miután hátulról felrúgta a német Bastian Schweinsteigert.

Meglehet, számára ezzel véget is ért a dél-afrikai vb, hiszen a valószínűsíthető kétmeccses eltiltása esetén csak akkor játszhat még a tornán, ha csapata túléli a csoportkört. Márpedig az ausztrálok vasárnapi teljesítményét elnézve, erre nincs sok esély. A szövetségi kapitány, Pim Verbeek azonban – már csak hivatalból is – bizakodó.

„Ha egy csapat az első mérkőzésén veszít, attól a pillanattól kezdve két döntőnek is beillő találkozó vár rá. Tudjuk, mit kell cselekednünk: le kell győznünk Szerbiát és Ghánát. Optimista vagyok, hiszem, hogy képesek vagyunk rá…” – fogalmazott az 54 esztendős holland szakvezető, aki Tim Cahill kiállításával kapcsolatban nem nyilatkozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik