Élet-Stílus

Átlagos kánikulai hétvége volt

A kánikulai hétvégén összesen 53 ezren látogattak ki a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) által üzemeltetett strandokra, ez a kánikulai hétvégéket nézve átlagosnak mondható - mondta Kiss Ferenc, a társaság üzemeltetési igazgatója.

A jó idő miatt a hét eleje óta folyamatosan, naponta mintegy ezer fővel nőtt a vendégek száma a BGYH strandjain. Szombaton a várakozásoknak megfelelően, 28 ezer látogató fordult meg a strandokon, vasárnap azonban csupán 25 ezren, miközben hagyományosan a vasárnap az erősebb hétvégi nap – ismertette az igazgató. Szerinte ebben az is közrejátszhatott, hogy a meteorológiai jelentések zivatart, esőt jósoltak vasárnapra.

Kiss Ferenc elmondta azt is, hogy hosszabbított nyitva tartás mellett megerősített orvosi ügyelettel, uszodamesteri felügyelettel és biztonsági szolgálattal várták a kánikulai hétvégi forgalmat. A strandokon vízautomatákat és napernyőket állítottak fel.

Az igazgató szerint népszerű az idei évben elindított szezonbérlet is, amely egész nyárra érvényes a BGYH üzemelésében lévő összes strandra. Eddig több mint 400 darabot adtak el, amelyek egyharmada felnőtt, kétharmada gyermek, illetve nyugdíjas bérlet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik