Élet-Stílus

Hengereltek a németek

Bátran kezdtek az ausztrálok, Garcia lövése után Lahmnak kellet mentenie a gólvonal közelében, de néhány percel elteltével a németek átvették a játék irányítását. A vezetőgól megszerzésére sem kellett sokat várni, csak a 9. percig, ekkor Podolski 12 méteres lövése után Schwarzer ugyan beleért a labdába, de nem tudott menteni.

A gól után is támadásban maradtak a németek, könnyedén kerültek helyzetbe, és Klosénak köszönhetően a 27. percben meg is duplázták az előnyükét. A Bayern csatárának néhány perccel korábban lábbal nem ment a góllövés, fejjel viszont már igen: a bal felső sarokba bólintott.

Az ausztrálok energiát felemésztette a Müller, Özil, Podolski, Klose „támadósor” féken tartása (sokszor ez sem sikerült…), előre alig-alig merészkedtek. Neuer talán el is bóbiskolt volna a németek kapujában, ha helyi nézők nem „zümmögnek” fülsüketítően.

GALÉRIA

GALÉRIA

A második félidőben is gyorsan kihunyt az ausztrálok kezdeti lelkesedése. Cahill 56. percben történt kiállítása után egykapuztak az addig is nagy fölényben futballozó németek, könnyedén és olykor kreatívan alakították ki a helyzeteket, a mérkőzés helyenként a magyarok elleni – szintén egyoldalú – felkészülési mérkőzést idézte.

Az újabb gólokon két világbajnoki újonc, Müller és a „frissen” becserélt Cacau osztozott. A Bayernnel idén duplázó német „reménység” 14 méterről a kapufa segítségével lőtt a jobb alsó sarokba, a brazil származású csatár pedig 8 méterről gurított a kapu közepébe.

A két csapat nem volt egy súlycsoportban, a németek ilyen arányban is megérdemelten nyertek. Az legutóbb, 2006-ban nyolcaddöntős ausztrálok a hajrában még tíz emberrel is megpróbálkoztak a szépítéssel, de erőtlen próbálkozásaikat simán hárították a németek.

D csoport, 1. forduló:
Németország-Ausztrália 4-0 (2-0) – percről percre
Durban, Moses Mabhida Stadion, 62 ezer néző, v.: Rodriguez (mexikói)
Gól: Podolski (8.), Klose (26.), Müller (68.), Cacau (70.)
Kiállítva: Cahill (56.)
Sárga lap: Özil (12.), Cacau (92.), illetve Moore (24.), Neill (46.), Valeri (58.)
Németország: Neuer – Friedrich, Mertesacker, Badstuber, Lahm – Khedira, Schweinsteiger, Özil (Gomez, 74.) – Müller, Podolski (Marin, 81.), Klose (Cacau, 68.)
Ausztrália: Schwarzer – Neill, Moore, Chipperfield, Wilkshire – Valeri, Culina, Grella (Holman, a szünetben), Emerton (Jedinak, 74.), Cahill – Garcia (Rukavytsya, 64.)

A csoport állása:
1. Németország 3 (4-0)
2. Ghána 3 (1-0)
3. Szerbia 0 (0-1)
4. Ausztrália 0 (0-4)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik