Élet-Stílus

Argentin pazarlás

A végső sikerre is esélyes argentin válogatott 1-0-ra nyert szombaton Nigéria ellen a dél-afrikai világbajnokság B csoportjának első fordulójában.

A dél-amerikai együttes viharos támadásokkal kezdett, és már a 6. percben vezetést szerzett Heinze látványos góljával. A hátvéd Veron szöglete után mindenkit megelőzve fejelt Enyeama kapujának jobb felső sarkába.

Az argentinok továbbra is támadásban maradtak, ám elsősorban Higuain és Messi révén minden helyzetet kihagytak. A Real Madrid támadója két ziccert rontott, míg a barcelonai elsősorban csavart lövésekkel riogatta Enyeamát, a nigériai kapus azonban rendre a helyén volt.

Heinze már a 6. percben beállította a végeredményt (MTI/EPA)

Heinze már a 6. percben beállította a végeredményt (MTI/EPA)

Szünet után is maradt az argentin felvonulás, ám az első játékrészben Romero kapuja előtt inkább csak egy-egy „portya” alkalmával feltűnő afrikaiak is veszélyesebbekké váltak. Négy perccel az újrakezdés után Messi egy-egyezhetett ismét a nigériai kapussal, majd a 60. percig szusszantak egyet a csapatok. A hajrában Kaita kemény lövése után Messi ezúttal a kapufa mellé csavart. Nem sokkal később Higuain rontotta el harmadik ziccerét.

A nigériaiak átlövései egyre közelebb kerültek az argentin kapuhoz: a később megsérülő Taiwo, majd Martins riogatta Romerót, a másik kapu előtt ismét Messi választott rossz megoldást. Az argentin pazarlást a 82. percben Uche majdnem megbüntette – Yakubu passza után azonban négy méterről mellé helyezett. Ezzel mindkét együttes ellőtte a puskaporát, Argentína összességében megérdemelten kobozta el a három pontot, s a csoportrangadó megnyerése után készülhet a koreaiak ellen.

A kvartett másik elsőkörös meccsét a dél-koreaiak 2-0-ra nyerték a görögök ellen.

b csoport, 1. forduló

Argentína-Nigéria 1-0 (1-0)
Johannesburg, Ellis Park, 60 ezer néző. Vezette: Stark (német)
Gól: Heinze (6.)
Argentína: Romero – Demichelis, Samuel, Heinze – Gutierrez, Veron, Mascherano, Di Maria (Burdisso, 86.)- Messi, Higuain (Milito, 79.), Tevez (Maxi Rodriguez, 76.)
Nigéria: Enyeama – Shittu, Odiah, Yobo, Taiwo (Uche, 76.) – Etuhu, Kaita, Haruna, Yakubu – Obinna (Martins, 53.), Obasi (Odemwingie, 61.)

A csoport állása:
1. Dél-Korea 3 pont (2-0), 2. Argentína 3 (1-0), 3. Nigéria 0 (0-1), 4. Görögország 0 (0-2)
A csoport további programja
2. forduló:
Június 17.: Argentína-Dél-Korea, Johannesburg 13:30
Június 17.: Görögország-Nigéria, Bloemfontein 16:00
3. forduló:
Június 22.: Nigéria-Dél-Korea, Durban 20:30
Június 22.: Görögország-Argentína, Polokwane 20:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik