Élet-Stílus

Eltűnt a rekordra készülő 16 éves vitorlázó

Eltűnt csütörtökön az Indiai-óceán egyik távoli sarkában az a 16 éves kaliforniai lány, Abby Sunderland, aki több mint öt hónapja indult el egyedül Föld körüli vitorlásútra.

Eltűnése előtt vészjeleket adott le. Utoljára közép-európai idő szerint csütörtökön 15 órakor beszélt vele műholdas telefonon az őt segítő csapat.

A testvér, Zac Sunderland, aki tavaly, 17 éves korában megtett egyedül egy Föld körüli vitorlás utat, elmondta, hogy a telefonbeszélgetés megszakadt, és Abby nem sokkal ezután adott le két segélyhívó jelet. Zac szerint húga tapasztalt, de az Indiai-óceán nagyon veszélyes hely. Legutóbbi ismert helyzete Madagaszkártól több mint 3000 kilométerrel keletre és ugyanekkora távolságra Ausztráliától nyugatra volt. A legközelebbi hajó kétnapi útra volt akkor tőle.

A Qantas ausztrál légitársaság közölte, hogy küldött egy bérelt repülőgépet Abby keresésének segítésére.

A lány rekordot akart dönteni, legfiatalabb lányként megszakítás nélkül akarta körbevitorlázni a Földet, de áprilisban fel kellett ezt adnia, mert hajója javítása végett kényszerpihenőt kellett tartania a fokvárosi kikötőben. Az utat mindazonáltal folytatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik