Élet-Stílus

“Egy álom vált valósággá”

Életvidám és színes ország vagyunk! - így mutatta meg magát a világnak Dél-Afrika a 2010-es futball-világbajnokság nyitóünnepségén. A show az élénk és színes kultúra jegyében telt, a péntek délutáni ünneplésen a Dél-Afrikát érintő problémák a háttérben maradtak.

A negyven perces énekes, táncos vidám műsor végül nem teltház előtt zajlott a Johannesburgban kialakult hatalmas dugók miatt.

A világ prominensei gyűltek össze erre az alkalomra a Soccer Cityben: többek közt Jacob Zuma, dél-afrikai elnök, Thabo Meki és elődje Frederik de Klerk, valamint Desmond Tutu, béke-Nobel-díjas egyházi vezető.

Nelson Mandela dédunokája hajnalban bekövetkezett halála miatt mégsem vett részt az eseményen, de egy videóüzenetben szólt a nézőkhöz, amely a kivetőtökön volt látható: “Az emberi lélek legyőzhet minden viszontagságot, törődéssel és bajtársiassággal reményt teremtünk” – ezt üzente a szurkolóknak.

Az ünneplés beszédek helyett többségében inkább produkciókból állt, több mint ezerötszázan működtek közre a vidám hangulatú eseményben. Fellépett R. Kelly amerikai popsztár, aki vb dalával, a “Győzelem jelé”-vel hatalmas sikert aratott. “Egy álom vált valósággá” – mondta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke, Joseph S. Blatter.

“Törődéssel és bajtársiassággal reményt teremtünk” (MTI/EPA)

Ezt követően Jacob Zuma hivatalosan is megnyitotta a labdarúgó világbajnokságot: “Ez a világbajnokság az afrikai kontinensen!”. Természetesen a vb-n szereplő 32 ország zászlaját is felvonultatták, amelyeket a kilenc rendező város nevénél helyeztek el, az alapján, hogy ki hol fog majd játszani. A vadászgépek bemutatója természetesen nem maradhatott el, és ezzel végérvényesen megkezdődött a XIX. labdarúgó-világbajnokság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik