Élet-Stílus

Gyengén kezdtek a franciák

Az A csoport nagyjai beragadtak a rajtnál. Péntek este a francia és az uruguayi válogatott gól nélküli döntetlennel szórakoztatta a fokvárosi közönséget – a védelmek álltak a helyzet magaslatán.

A francia válogatott gól nélküli döntetlent játszott az uruguayi csapattal a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság A csoportjának első fordulójában.

A mozgalmasabb első tíz perc kivételével (ekkor Gourcuff, de pláne az ajtó-ablak helyzetbe kerülő Govou is vezetést szerezhetett volna) az első félidő rengeteg kemény párharcot, nagy csatát hozott, ugyanakkor helyzetet szinte még elvétve sem sikerült kialakítaniuk a csapatoknak. A játékrész hajrájában a franciáknál egy Diaby-cselsorozat, az uruguayiaknál pedig Forlán jegyzett egy-egy lehetőséget.

A fordulást követően sem változott alapjaiban a játék képe, láthatóan mindkét együttes célja elsősorban az volt, hogy ne kapjon gólt.

Egy-egy átlövés jelezte a franciák elszántságát, ám ziccer a dél-amerikaiak előtt adódott: Suarezről Forlán elé pattant a labda, az Atlético csatárját meglephette a lehetőség, ugyanis Gallas szorításában 9 méterről ballal mellé suhintott.

Galéria

Galéria

Az elsősorban a középpályára koncentrálódó „mezőnyharc” kissé megélénkült az utolsó tíz percre: a csereként beálló Lodeiro – csúnyán rácsúszott Sagna lábára, amiért megkapta második sárga lapját – kiállítása miatt a hajrában emberelőnyben játszhattak a franciák, de hiába szorították be ellenfelüket, maradt a gól nélküli döntetlen.

A négy évvel ezelőtt döntős franciák egymást követő harmadik világbajnokságukon kezdtek úgy, hogy nem rúgtak gólt. 2006-ban a svájciak (0-0), négy évvel korábban pedig a szenegáliak (0-1) ellen nem sikerült a hálóba találniuk.

A csoport, 1. forduló

Franciaország-Uruguay 0-0
Fokváros, Zöld Pont Stadion, 62 ezer néző. Vezette: Nisimura (japán)
Kiállítva: Lodeiro (81.)
Franciaország: Lloris – Sagna, Abidal, Gallas, Evra – Gourcuff (Malouda, 75.), Toulalan, Diaby – Govou (Gignac, 85.), Anelka (Henry, 72.), Ribéry
Uruguay: Muslera – Lugano, Godin, Victorino – Pereira, Perez (Eguren, 87.), Arevalo, Gonzalez (Lodeiro, 63.) – Pereira, Suarez (Abreu, 73.), Forlán

Az A csoport állása:
1-2. Dél-Afrika és Mexikó 1 pont (1-1), 3-4. Franciaország és Uruguay 1 (0-0)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik