Élet-Stílus

Dél-Afrika – Mexikó 1-1

Johannesburg, Soccer City Stadion, 85500 néző.

Az első félidőben Mexikó együttesének állt a zászló, azonban a közép-amerikai együttes nem tudott élni a lehetőségeivel. A legnagyobb helyzet a 38. percben adódott a vendégek előtt, Vela azonban egy gólba tartó labdába lesről ért bele, így a játékvezető jogosan érvénytelenítette azt.

Fordulás után Dél-Afrika tűnt harapósabbank, Tshabalala révén pedig a vezetést is megszerezték a hazaiak az 55. percben – zúgott is a vuvuzela. Javier Aguirre legénysége nem adta fel, aminek a 79. percben lett meg az eredménye: a veterán Marquez maradt üresen egy szöglet után és közelről nem hibázott.

Az utolsó pillanatokban Mphela dönthette volna el a három pont sorsát, labdája azonban a kapufa tövéről kifelé vágódott, így a vége 1-1 lett.

Eredmény:
Dél-Afrika – Mexikó 1-1 (Tshabalala 55. ill. Marquez 79.)

Marquez egyenlítő találata:

94. PERC: Vége a mérkőzésnek, az 1-1-es döntetlen igazságosnak mondható.

91. PERC: 3 perc lesz a hosszabbítás.

90. PERC: Meccslabda! Khune kirúgásából Mphela lódulhatott meg, a mexikói védők igen körülményesek voltak, így a hazaiak játékosa tizenhatosig menetelt, majd elgurított a kapus mellett, a labda azonban a kapufa tövéről kifelé vágódott.

88. PERC: Hernandez fejelhetett Blanco beadása után, a albda azonban fölé szállt.

86. PERC: Blanco átívelte a tizenhatos túloldalára a labdát, nagyobb helyzet azonban nem alakult ki.

SZABADRÚGÁS 86’
Blanco, Mexikó
Ellene szabálytalankodtak.
CSERE 83’
Dél-Afrika
Parker érkezik Pienaar helyére.
LES 83’
Mphela, Dél-Afrika
Centikkel előzte meg védőjét.

79. PERC: egy szögletet néztek el a dél-afrikai védők, a veterán bekk pedig jókor volt jó helyen és közelről egalizált, 1-1!

GÓÓÓL 79’
Marquez, Mexikó
Ott az egyenlítés.
CSERE 73’
Mexikó
Hernandez váltja Francót.

Tshabalala gólja:

SÁRGA LAP 70’
Masilela, Dél-Afrika
Rossz ütemű becsúszás miatt.
CSERE 69’
Mexikó
Vela helyett Blanco a pályán.

66. PERC: Modise mit hagyott ki… Csapattársa lövése felvágódott egy mexikói lábon, a dél-afrikai azonban egy méterről a kaput sem találta el.

60. PERC: Dos santos lépett be a tizenhatoson belülre, majd ballal váratlanul a felső sarkot vette célba, Khune védett nagyot. A szögletből végül semmi nem lett.

CSERE 55’
Mexikó
Guardado be, Aguilar le.

55. PERC: Tshabalala kapott remekbeszabott indítást és lépett ki vele a szellős mexikói védők között, amjd kissé kiszorult helyzetből a hosszú oldalra bombázott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik