Élet-Stílus

Árt a családnak, ha az anya dolgozik?

Nem biztos, hogy felhőtlen lesz az anya-gyerek viszony, ha az édesanya a gyerek hat éves kora előtt dolgozni kezd - derült ki a Tárki áprilisi kutatásából.

Az elmúlt 8 év során csökkent azok száma, akik szerint a gyerek mindenképpen megsínyli, ha édesanyja dolgozni kezd, ám csökkent azok aránya is, akik szerint az anya-gyermek kapcsolat felhőtlen marad egy ilyen esetben. A felmérés alapján minden 8. magyar felnőtt, vagyis a kutatásban megkérdezettek 12%-a úgy véli, hogy a női munka a legtöbb baj forrása és körülbelül ugyanennyien vannak azok, akik szerint a dolgozó anya egyáltalán nem okoz semmi gondot a család és a gyerekek életében.

Nem tér el jelentősen a nemek, a korcsoportok aránya azok között, akik veszélyt látnak abban, ha az édesanya munkát vállal, a kutatás alapján talán a férfiak körében egy kicsit magasabb. Érdekes, hogy azok között, akik a közelmúltban érezték már úgy, hogy kompromisszumot kell kötniük munka és család ügyben, igen magas volt azoknak azok aránya, akik veszélyesnek találták az anyák munkavégzését. A női munka és a család között semmi konfliktust nem érzékelők aránya sem tér el az átlagtól nemek és korcsoportok szerint, bár az így gondolkodó nők kicsivel többen vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik