Élet-Stílus

Terry szerint Rooney higgadt maradhat

John Terry, az angol válogatott védője szerint Wayne Rooney nem kap piros lapot Dél-Afrikában. Sokan mégis tartanak ettől.

Az angol válogatott két napja játszott felkészülési meccset a Platinum Stars nevű együttessel (3-0), ahol Rooneytrágár szavakkal illette a játékvezetőt. Ez sokakban kételyeket gerjesztett: mi lesz a tétre menő összecsapásokon?!

A Chelsea csapatkapitánya szintén ideges volt, amikor Rooney elkezdett reklamálni, és minden érintett egyetértett abban, hasonló helyzetben a világbajnokságon előkerülhet a piros lap is.

“Nem hinném, hogy probléma lenne Rooneyval. Az elmúlt két-három évben testközelből figyelhettem a játékát, és nyugodtan mondhatom, felnőtté vált. Lelkesedésével pluszt ad az egész csapatnak.” – mondta John Terry.

Rio Ferdinand szerint sincs ok az aggodalomra: “Nem látok különösebb problémát nála, az elmúlt években a játékintelligenciája hatalmasat fejlődött, különösen azóta, mióta a németországi világbajnokságon kiállították.

Az 1966-os világbajnok angol válogatott kapusa, Gordon Banks viszont kritikával illette Rooneyt: “Képzeljék el, hogy valakit azért állítanak ki, mert szidalmazta a játékvezetőt. A világ legnevetségesebb helyzete lenne.” – mondta a klasszis.

Az angol válogatott szombaton lép pályára az Egyesült Államok ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik