Élet-Stílus

Marad a görög falanx

A görög válogatott nem változtat jól bevált hadrendjén – továbbra is a védekezés lesz az erőssége.

A 2004-es Európa-bajnok játékosai kijelentették, hogy csapatuk nem változtat defenzív taktikáján. A Dél-Korea ellen kezdő dél-európaiak a biztosra mennek majd, holmi támadófutball távol áll tőlük. Görögország rögzített szituációkból, szabadrúgásokból és szögletekből veszélyezteti majd az ázsiaiak kapuját.

„Évek óta így futballozunk, aligha egy világbajnokságon kellene módosítanunk a jól bevált játékrendszerünkön” – árulta el az APnek nyilatkozó Nikosz Szpiropulosz, a hellének védője. „Nem lesznek nagy változások, a szabad- és sarokrúgások lesznek a fő fegyvereink.”

A B csoportban a favorit Argentína mögött a görögök, a dél-koreaiak és a nigériaiak ácsingóznak a továbbjutást jelentő második helyre, így az előbbi kettő szombati összecsapása igencsak fontosnak ígérkezik.

„Az első mérkőzés létfontosságú” – ismerte el Hrisztosz Pacacoglu. „Ha nyerünk, nagy esélyünk lesz arra, hogy a maradék két összecsapáson legalább egy pontot gyűjtsünk. Bízunk az edzőnkben, a keretünk idén lényegesen erősebb mint a 2008-as Európa-bajnokságon volt. Azt hiszem, jobban is szereplünk majd.”

2008-ban a veterán Otto Rehhageláltal felkészített címvédő mindhárom csoportmeccsét elvesztette, s mindössze egy góllal búcsúzott az Eb-től.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik