Élet-Stílus

Fegyverrel rabolták ki a vébére érkező újságírókat

A rablók pisztolyt szegeztek áldozataikra, értékeiket elvitték.

Két portugál és egy spanyol zsurnaliszta esett áldozatául a rablótámadásnak, amely hotelszobájukban, alvás közben érte őket. A rablók laptopokat, útleveleket, kamerákat, mobiltelefonokat vittek magukkal, de az újságírókat nem bántalmazták. A tudósítók egy különálló hotelrészben voltak elszállásolva, ami lehetővé tette a banditáknak, hogy átugorva a kerítést behatoljanak, majd elszökjenek a helyszínről.

“Félelmetes volt, két-három percig tartott az egész, de óráknak tűnt. Mikor a végén másodpercekig a mellkasomnak szegezték a pisztolyukat, azt gondoltam, halott vagyok” – számolt be hátborzongató élményeiről Antonio Simoes, az egyik riporter. “Mikor elmentek, azt mondták maradjak csendben és aludjak tovább, miközben a pisztolyt továbbra is nekem szegezték. Másfél óráig a szobámban maradtam, várva a világosra”.

A megtámadott riporterek arra is panaszkodnak, hogy egy szobatelefon és őrök nélküli helyen szállásolták el őket.

Időközben a híradások szerint a dél-afrikai rendőrség az ellopott mobiltelefonok által kibocsájtott jeleknek köszönhetően elfogta az egyik tettest. Az incidens mindenesetre további félelmeket gerjeszthet a biztonsággal kapcsolatban. Az elmúlt napokban két másik hasonló eset is történt Dél-Afrikában, ahol két nap múlva a labdarúgó világbajnokság kezdetét veszi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik