Élet-Stílus

Budapest a TOP 10-ben

A Lonely Planet Europe 2010-es kiadásában Budapest is felkerült a 10 ajánlott város közé.

A BTH Budapesti Turisztikai Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a nyári „Grand Tour” London, Párizs, Barcelona, Roma, Bécs, Berlin, Dubrovnik, Athén és Isztambul mellett Budapestre csábítja az olvasót. Az útikönyv elsősorban Budapest közelségére, mozgalmas kávéházi életére, az új és a régi épületek és emlékek különleges együttesére, a Budai Várra és az egyedülálló termál fürdőkre irányítva a figyelmet.

A BTH legutóbbi Kulturális kutatása szerint az utazás során használt információforrások közül az útikönyvek szerepe a legjelentősebb, ezt követik még kiemelkedő számban az információs irodák, majd a térképek.

A BTH a BudapeStudy programjában Budapesti szállodák és más szolgáltató partnerekkel együttműködve egész évben folyamatosan vendégül lát külföldi újságírókat, útikönyvírókat, forgatócsoportokat. Ezek a megjelenések a hirdetéseknél jóval hatékonyabbak, megragadják, közvetlen utazásra ösztönzik az olvasót, az útikönyvek pedig az itt tartózkodásuk során kalauzolják el a turistát a legizgalmasabb helyszínekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik