Élet-Stílus

Meglepetés az iPhone 4

Az új telefon rozsdamentes acélvázban, két kamerával, nagyfelbontású kijelzővel és soványabban jelent meg. Mégis, talán sokan, többet vártak.

Az okostelefon piac egyik uralkodójának az Apple-nek a legújabb terméke lényegében egy lesoványított korábbi iPhone. Kapott ugyan egy jobb kamerát (sőt kettőt), valamint egy olyan giroszkópot, amellyel jobban működik az iránytűje és a rotációs mozgásokat használó egyes játékok. Ezen kívül rögzít HD minőségben, és a piacon a legnagyobb a kijelző felbontása. A forradalmi jelzőt most mégsem ragaszthatnák rá.

A korábban iPhone 4G és iPhone HD néven is kiszivárgott mobilt végül iPhone 4 néven jelenettte be Steve Jobs. A készülék megújult külsővel érkezik, 24 százalékkal vékonyabb a 3GS-nél, 9.3 mm-es. Van rajta elülső másodkamera, a főkamera pedig 5 megapixeles lett, HD videó rögzítésére is képes, pluszban van mellette vaku is – írja a mobilport.hu

Meglepetés az iPhone 4 1A Retinának nevezett kijelző-technológiának köszönhetően alig látszódnak majd pixelek a készülék kijelzőjén. A kijelző mellett a belsőségeken is változtattak. A telefonban egy Apple A4 chip található, egy hatalmas akkumulátor – és éppen emiatt microSIM. A jobb mozgásérzékelésről, így játékélményről a 3 tengelyes giroszkóp gondoskodik majd. Steve Jobs az akkumulátor készenléti idejének növekedéséről is beszélt, de ez kissé túlzás, hiszen a 3GS-re is éppen 300 órát ígértek, ahogy most az iPhone 4-re.
Az iPhone 4 külsőre kétféle, fekete és fehér változatban lesz elérhető. 16 GB-osan 199, 32 gigásan pedig 299 dollárba fog kerülni Amerikában. (Azaz pont ugyanannyiba, mint az USA-ban most a 3GS. Ez utóbbi ára egyébként az új modell megjelenésével 99 dollárra csökken.) Az értékesítés 5 országban június 24-én indul. Júliusban további 18 országban kezdik el árulni a telefont, Magyarországra valószínűleg a szeptemberi harmadik körben juthat majd, amikor összesen 88 országban fogják majd forgalmazni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik