Élet-Stílus

Barry nem játszhat az USA ellen

Az angol válogatott középpályás biztosan kihagyja majd csapata június 12-ei Egyesült Államok elleni kezdőmérkőzését. A Manchester City klasszisa még nem épült fel sérüléséből.

Gareth Barry – bár a múlt héten már elkezdte a könnyített edzéseket és napról napra jobb állapotba kerül -, az amerikaiak elleni, szombati világbajnoki mérkőzésen még nem léphet pályára.

A játékos az angolok Platinum Stars elleni felmérő mérkőzését követően úgy nyilatkozott, hogy az orvosok türelemre intették – egy túl korai bevetés esetén kiújulhat a baja.
„Megmondták, hogy jobb ha nem játszom az Egyesült Államok ellen. Keddtől ugyan teljes intenzitással edzhetek, de még nem tudjuk, éles helyzetben hogyan működik majd.”

A Manchester City védője bajnoki mérkőzésen, május 5-én szenvedett bokasérülést (képünk), felépülését akkor négy hétre prognosztizálták a szakemberek. A középpályás volt az egyetlen a táborban tartózkodók közül, akit hétfőn nem küldött pályára Fabio Capello vezetőedző a dél-afrikai Platinum Starsszal szembeni felkészülési mérkőzésen (3-0).

csúnyán beszélt Rooney

Inzultálta a világbajnokságra készülő angol labdarúgó-válogatott hétfői mérkőzésén a játékvezetőt Wayne Rooney – legalábbis ezt állítja a “sértett”.
Jeff Selogilwe többek között arról is beszámolt a Daily Mailnek, hogy a dél-afrikai Platinum Stars elleni összecsapáson figyelmeztette a csatárt, hasonló viselkedésért a vb-n ki fogják állítani. Ezúttal csak sárga lapot kapott.
“Csalódott voltam, mert Rooney a kedvenc játékosom. Ha az ember tévében nézi, azt látja, hogy jó futballista, a pályán viszont megtapasztaltam, hogy folyamatosan inzultálja a bírót, sőt úgy általában az ellenfeleit is, akikkel szemben gyakran szabálytalankodik. Ha velem durván beszélt, nyilván ezt teszi más játékvezetőkkel is” – mondta a dél-afrikai sípmester.
Selogilwe egyúttal azt tanácsolta Rooneynak, hogy tanuljon meg uralkodni magán, különben könnyen kiállíthatják a világbajnoki mérkőzéseken. Az angolok az amerikaiakkal, az algériaiakkal, majd pedig a szlovénokkal mérkőznek a pénteken kezdődő dél-afrikai tornán.

Egyelőre még nem tudni, az angolok milyen kezdő tizeneggyel lépnek majd pályára szombaton, Az angol sajtó úgy tudja, Fabio Capello a találkozó előtt nem sokkal hirdet majd csapatot.

Barry szavai nyomán viszont körvonalazódik, hogy a háromoroszlánosok középpályájának tengelyében a csapatkapitány Steven Gerrard és Frank Lampard kap majd lehetőséget. Az angolok az amerikaiak után az algériaiakkal, majd pedig a szlovénokkal mérkőznek a pénteken kezdődő dél-afrikai vb-n.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik