Élet-Stílus

Az elhidegülés okait vizsgálják

Az USA-ban 3000 pár véleményét kérdezték meg a hosszú távú párkapcsolatban élők szexuális szokásairól. A kutatók lehangoló eredményeket kaptak.

A Dailymail.co beszámolt arról a felmérésről, melybe 3000 amerikai párt vontak be, hogy tisztább képet kaphassanak a hosszú távú párkapcsolatban élők szexuális aktivitásáról. A párok a vizsgálat tanúsága szerint a következő fogalmakat tartották fontosnak: szex, spontaneitás, szeretet, romantika és mindegyikről azt nyilatkozták, hogy ezek bizony az idő előrehaladtával háttérbe szorulnak, elhanyagolják őket.

A megkérdezettek több mint fele, azt nyilatkozta, hogy a kapcsolata hiányt szenved bizonyos területeken, és kicsit kevesebb, mint a fele már azt is fontolgatja, hogy emiatt elhagyja a párját. A résztvevők felének az a legnagyobb problémája, hogy partnerük nem olyan szerető és figyelmes, mint a kapcsolat elején, de ugyanennyien érzik azt, hogy a kapcsolat megfeneklett. A szexuális életét a párok többsége egy tízes skálán 6-osra értékelte.

A szakértők szerint az ilyen helyzeteknek több oka is lehet. Van aki a genetikára hivatkozik, szerintük természetes, hogy egy kapcsolat idővel kifárad és ilyenkor új párra van szükség. Mások szerint az okot abban kell keresni, hogy az emberek az ismerkedés fázisa után hajlamosak belekényelmesedni a kapcsolatba: a házasság után ugyanis csökken a társ elvesztésétől való vélelem. Egy harmadik magyarázat szerint az az egyszerű ok áll a háttérben, hogy az emberek folyamatosan változnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik