Élet-Stílus

A foci a nőket is érdekli

Egy online felmérés igazolja, hogy a foci-világbajnokságot nem csak a férfiak várják nagy izgalommal: a nők többsége is szeretné nyomon követni.

Míg a férfiak esetében 2/3 azok aránya, akik biztosan nyomon követik majd a világbajnokság eseményeit, a nők sem maradnak el az erősebb nem mögött: a nők több mint fele tervezi, hogy megnézik a foci-vébé meccseit. Közülük a legtöbben otthon, a tévé előtt, 13-13% pedig ismerősöknél, vagy szórakozóhelyen izgulja majd végig az eseményeket. 21% viszont csak a meccsek végeredményére kíváncsi, köztük csaknem háromszor akkora a nők aránya, mint a férfiaké.

A felméréshez 1077 embert kérdeztek meg, közülük sokan igyekeznek úgy alakítani a tevékenységeiket, hogy a vébé ne befolyásolja ezeket, a megkérdezettek 1/3-a úgy érzi, hogy a foci-vb valamilyen hatással lesz az életére. Közülük minden második biztos benne, hogy kevesebbet alszik majd, közel 1/3-uk pedig több időt tölt majd otthon. A fiatalok közül a többség aktívabb közösségi életet él majd a világbajnokság idején.

Sokan még a szabadságukat is úgy időzítik, hogy az egybeessen a világbajnoksággal, 5% elhalasztja a nyaralását is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik