Élet-Stílus

Inter: közeledő álláspontok

A La Gazetta dello Sport értesülései szerint már kedden megoldódhatnak az idén mindent megnyerő, ennek ellenére szakvezető nélkül maradó Inter edzőgondjai: az olasz orgánum szerint addig a milánói alakulat vezetősége egyezségre jut az éppen Szardínián nyaraló Benítezzel.

Az Inter elöljárói két ok miatt is ideális jelöltnek tartják az 50 éves Benítezt: először is nyert már komoly címeket és tud bánni a sztárjátékosokkal, másrészt Mourinhóéhoz hasonló játékfelfogást képvisel, így nem lesz szükség destabilizáló taktikai változtatásokra a csapatnál. Benítez múlt csütörtökön jelentette be, hogy közös megegyezéssel távozik a Liverpool labdarúgócsapatától. Az angol sajtó úgy értesült, hogy hárommillió fontos végkielégítéssel köszön el, mivel eredeti szerződése 2014-ig szólt. A La Gazzetta dello Sport pénteken arról számolt be, hogy a milánói klub három évre szóló szerződést kínál neki, szezononként 5,5 millió eurós fizetéssel.

Benítez Milánóba tartó útját egykori játékosa, a még liverpooli Javier Mascherano is egyengeti. „Csak egy olyan személyiség, mint Benítez pótolhatja megfelelően Mourinhót. Nagyszerű edző, egy igazi győztes” – nyilatkozta az argentin középpályás. Mascherano ügybuzgalma aligha véletlenszerű: egyes kósza hírek szerint ő is a San Siróba tart…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik