Élet-Stílus

Nőcsábászt nevel a kisfiúkból a bébiszitter

Egy életre megmaradhat a „másik nő” képe azokban a kisfiúkban, akiket életük első évétől kezdve bébiszitter nevel. - állítja egy brit pszichiáter.

Dennis Friedman annak az oka annak, hogy a fiúk, akikre bébiszitter vigyáz, felnőttként képtelenek lesznek a hűségre az, hogy ezek a gyerekek túl korán megszokják, hogy életükben jelen van egy másik nő is. Ráadásul ettől a másik nőtől ugyanúgy törődést kapnak, mint édesanyjuktól. A szakember rámutat, hogy emiatt a kisgyermekben megosztottság alakulhat ki.

A gyermek ilyen helyzetekben az egyik nőről tudja, hogy az édesanyja, ám a bébiszitter is komoly szerepet játszik az életében, hiszen napközben rengeteg időt töltenek együtt, szoros kapcsolatban vannak és sok mindent csinálnak. Ennek az eredménye az, hogy a gyerek úgy nő fel, hogy megmarad a fejében annak a másik nőnek a képe, aki tisztában van a szükségleteivel és ki is elégíti azokat, ez pedig komolyan rányomja a bélyegét a későbbiekre.

Az elmélet természetesen nem örvend túl nagy népszerűségnek azok között a nők között, akik úgy érzik, hogy a gyerekvállalás mellett ugyanúgy joguk van a karrierépítéshez is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik