Élet-Stílus

Magyarország 10 legjobb étterme

2010-ben is meghirdeti a Dining Guide étteremkalauz azt a rangos versenyt, melynek végén a legjobb az Év Éttermének járó rangos elismerést kaphatja meg.

A zsűri először 10 fősre szűkítette az esélyesek listáját, majd az év folyamán folyamatos és többszöri teszteléssel dönti el, ki legyen a győztes. A legjobb 10 étterem listáját, tegnap, június 3-án jelentették be az Aranyszarvas étterem teraszán. Itt a zsűrinek és a sajtó képviselőinek a legjobbak közé került fagylaltkülönlegességek mutatkozhattak be. A finom kreációk elkészítéséhez a versenyzők szokatlan alapanyagokat is felhasználtak, mint a popcorn, a curry, a szalonna, vagy a sóska.

Azután, hogy a zsűri kihirdette a legjobb tízet, a második körben a döntnökök egy egytől tízig terjedő skálán értékelik az éttermeket. Az értékelés legfontosabb eleme, hogy a nemzetközi éttermi választékot is jól ismerő ínyencek általános gasztronómiai és fogyasztói szempontok szerint vizsgálódnak. A Gösser Bock – Dining Guide díj elnyerésére további a tíz legjobb mellett további 5 étterem is lehetőséget kap akkor, ha a TOP 10 étterem időközben valamiért bezár, vagy ismeretlen séfet szerződtet.

A tíz legjobb ABC-sorrendben:

Alabárdos (kapros túró fagylalt)
Aranyszarvas (datolya fagylalt)
Babel Delicate (popcorn fagylalt)
Bock Bisztró (dohány és szalonna fagylalt)
Chateau Visz (sóska fagylalt kamilla habbal)
Costes (piquillo paprika fagylalt)
Csalogány 26 (curry fagylalt)
Fausto’s
Kistücsök (bodza fagylalt)
Onyx (csokoládé és rebarbara fagylalt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik