Élet-Stílus

Drogba és Ferdinand is megsérült

Egy héttel a világbajnokság rajtja előtt Didier Drogba, az elefántcsontparti válogatott csatára és Rio Ferdinand, az angol együttes védője is megsérült.

Didier Drogba a japánok elleni felkészülési mérkőzésen „tarolta le” Marcus Tulio Tanaka, aki ezért sárga lapot kapott. Az angol bajnok és kupagyőztes Chelsea csatára elterült a gyepszőnyegen, és nem tudta folytatni a játékot, így a 15. percben le kellett cserélni.

Később kiderült, eltört a könyöke, emiatt veszélybe került a világbajnoki szereplése. „Súlyos a sérülés. Sajnos eltört a jobb könyöke, az orvosok egyelőre nem tudják megmondani, mikor játszhat újra” – nyilatkozta Eric Kacou, a válogatott szóvivője.

Két perccel sérülése előtt Drogba 22 méterről végezhetett el szabadrúgást, és lövése után éppen Tanakáról vágódott a labda a japánok kapujába. Az elefántcsontparti válogatott végül 2-0-ra győzte le a hozzá hasonlóan a dél-afrikai vb-re készülő Japánt.

Rio Ferdinand, az angol válogatott középső védője edzésen, egy szerelési kísérlet során sérült meg pénteken.

A bal térdét fájlaló manchesteri játékost kórházba vitték, ahol kiderült, nem szerepelhet a világbajnokságon. Helyettese – az angol szövetség bejelentése szerint – Michael Dawson, a Tottenham játékosa lesz.

Pirlo sem egészséges

Kihagyja a címvédő olasz válogatott első világbajnoki mérkőzését a kisebb sérüléssel bajlódó Andrea Pirlo. Az AC Milan középpályásának a bal vádlija fáj, emiatt pénteken elhagyta a nemzeti együttes sestrieres-i, magaslati edzőtáborát. Enrico Castellacci, a válogatott orvosa szerint nincs esély arra, hogy a paraguayiak ellen, június 14-én pályára lépjen a 31 éves futballista, aki ugyanakkor milánói rehabilitációját követően a többiekkel együtt utazik el június 8-án a vb helyszínére, Dél-Afrikába – írta az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik