Élet-Stílus

Cacau repítette a németeket

A német válogatott hátrányból felállva győzte le 3-1-re a bosnyákokat.

A frankfurti Commerzbank-Arenában a szünet után ellenállhatatlanul futballozó német válogatott 3-1-re legyőzte Bosznia-Hercegovinát. A bosnyákok egy Lahm-Dzeko koprodukció nyomán szereztek vezetést – a hátvéd mellbelőtte a Wolfsburg támadóját, akiről a labda Neuer fölött a hálóba pattant.

Még a vendégek gólja előtt Podolski faragta a felső lécet, a bekapott találat után pedig Özil kavart többször veszélyt – de nem változott az eredmény. Térfélcsere után a frissen beállt Cacau passzát értékesítve Lahm egyenlített egy hatalmas felső sarkos lövéssel.

A 73. percben már a házigazdák álltak nyerésre: Cacau passza után Marínt felvágták a tizenhatoson belül, s a büntetőt Schweinsteiger annak ellenére értékesítette, hogy a bíró megismételtette a rúgást. Négy perccel később Müllert is felrúgták a tizenhatoson belül – Schweinsteiger ismét kíméletlen ítéletvégrehajtónak bizonyult.

A hajrában egy-egy helyzeten osztoztak a felek, a második félidő alapján a németek megérdemelten nyerték meg a találkozót.

Barátságos mérkőzés:
Németország-Bosznia-Hercegovina 3-1 (0-1)
Frankfurt, 48 ezer néző. Vezette: Rizzoli (olasz)
Gól: Lahm (50.), Schweinsteiger (73., 77., mindkettő 11-esből), illetve Dzeko (15.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik