Élet-Stílus

Navas csodagóljával melegítettek a spanyolok

Az Európa-bajnok spanyol válogatott Jesus Navas hajrában szerzett góljával 1-0-ra legyőzte a dél-koreai csapatot a jövő pénteken kezdődő dél-afrikai vb-re készülő együttesek barátságos mérkőzésén.

A félig-meddig kísérleti jelleggel pályára küldött – Reina – Sergio Ramos, Albiol, Marchena, Capdevila – Javi Martínez, Fabregas, Iniesta, Navas, Mata – Llorente – spanyol tizenegy eleinte nem állt a helyzet magaslatán. A kezdőcsapat kilenc helyen különbözött a szaúdiak ellen látottaktól – a játéka azonban ugyanolyan volt: kevésbé meggyőző.

A lassú kezdés nyomán Reinát kétszer is megtornáztatták a koreaiak, Pak Dzsi Szung és pláne Csung Jong lövésénél tornázott nagyot a Liverpool kapusa. A 20. perctől már a Jesus Navas által felrázott spanyolok ellenőrizték a történéseket, a Sevilla futballistája remekelt, miközben csapattársai is igyekeztek magukra találni – előbb Llorente fejelt fölé, majd Fabregas kísérletezett távolról; kapufa lett belőle. A legnagyobb helyzetet azonban a labdát Reinára egyedül rávezető Csu Jung hagyta ki.

Szünet után Vicente del Bosque felforgatta a csapatot, az érkezők – köztük Xabi Alonso, Xavi, Pedro, Silva és Villa – lendítettek a játékon, s a helyzetek egyre inkább sorjáztak a koreai kapu előtt. Ám a Reinát váltó Valdésnek is volt dolga, sőt, Szung Jong beívelése után Dzsung Szu fejese a teljes spanyol védelmet meglepte, szerencséjükre a kapufa mellett süvített el.

A hajrában aztán Szung Rjong csak kiütni tudta Villa lövését, s a kipattanót begyűjtő Navas 20 méterről a felső sarokba lőtt. A hármas sípszóig már nem változott az eredmény, Spanyolország így a szaúdiak elleni 1-0 után újabb egygólos győzelmet aratott.

Barátságos mérkőzés:
Spanyolország-Dél-Korea 1-0 (0-0)
Innsbruck, Tivoli, 17 ezer néző. Vezette: Schorgenhofer (osztrák)
Gól: Navas (86.)
Spanyolország: Reina (Valdés, 46.) – Sergio Ramos, Albiol, Marchena, Capdevila – Javi Martínez (Silva, 79.), Fabregas (Xabi Alonso, 57.), Iniesta (Xavi, 56.), Navas, Mata (Pedro, 57.) – Llorente (Villa, 57.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik