Élet-Stílus

Capello marad az angol válogatottnál

Nem sokkal azok után, hogy kijelölte az angol válogatott Dél-Afrikába utazó 23 fős keretét, Fabio Capello elkötelezte magát: a világbajnokságot követően is az angolok szövetségi kapitánya marad.

Az angol szövetség (FA) kedd este megerősítette, hogy a szakemberrel folytatott tárgyalások sikerrel zárultak, és Capello a 2012-es Európa-bajnoksággal bezáróan meghosszabbította szerződését.

A 63 éves olasz szakembert a Bajnokok Ligája-győztes Inter szerette volna szerződtetni a jövő pénteken kezdődő dél-afrikai tornát követően, ám Capello szerdán megerősítette, hogy kitölti az angol szövetséggel korábban kötött, 2012-ig szóló szerződését.

Sőt, az FA elöljárói – mivel korábbi kontraktusa egy megfelelő ajánlat esetén engedélyezte volna az angolokkal kötött szerződés felbontását – ezúttal előrelátóak voltak, és két évre szinte magukhoz láncolták az olaszt. Capello és az FA-főnök Lord Triesman korábban már megegyezett a folytatás részleteiről, ám a nyilatkozat-háborúja nyomán lemondó vezetővel nem foglalták írásba a megállapodást. Az olasz azonban tartotta a szavát. Hétfőn Sir Dave Richardsszal is megkötötte az egyezményt, amit kedden aláírt.

Az angol válogatott számára motivációs pluszt is jelenthet a szövetségi kapitány szituációjának rendeződése. Capello 2007-ben vette át a szigetországi válogatott irányítását. Alakulata a vb-n a C csoportban az amerikaiakkal, az algériaiakkal és a szlovénokkal találkozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik