Élet-Stílus

Söderling visszavágott Federernek

A címvédő Roger Federer nem jutott be a négy közé a Roland Garroson, így egy hosszú sorozat végére került pont.

A világelső a negyeddöntőben a svéd Robin Söderlingtől kapott ki, aki ezzel visszavágott a Federernek a tavalyi fináléban elszenvedett vereségéért, egyszersmind pályafutása először fogadhatta a svájci gratulációját. Az egymás elleni mérleg jelenleg 12-1-re áll.

Federer ezt megelőzően zsinórban 23 alkalommal jutott be Grand Slam-tornán a legjobb négy közé, tehát egy hosszú sorozat végére került pont, és amennyiben Rafael Nadal megnyeri a párizsi tornát, úgy Federer a tenisztrónról is kénytelen lesz majd lekászálódni.

A négyszeres Roland Garros-győztes spanyol egy héttel azelőtt állhat az élre, hogy a svájci beállítaná az amerikai Pete Sampras világelsőként elért 286 hetes rekordját.

Ami a keddi mérkőzést illeti: az első helyen kiemelt Federer az első játszmát még nagyszerű játékkal megnyerte, ám teljesítménye fokozatosan romlott, míg a svéd riválisa egyre inkább feljavult, és a mérkőzést két ízben is megszakító eső is neki kedvezett.

„Természetesen csalódott vagyok, ugyanakkor nem hiszem, hogy rossz mérkőzést játszottam, így valamivel könnyebb a búcsú. A vereségem oka elsősorban az, hogy túl sok lehetőséget szalasztottam el, márpedig ez nem volt jellemző rám az elmúlt években” – így Federer.

„Ez egy nagy győzelem volt, de nem a döntőben született, messze még a vége, ezért nem ünnepelhetek nagyon, hiszen van még feladatom bőven” – jegyezte meg Söderling, akinek a cseh Tomas Berdych lesz az ellenfele a párizsi GS-torna elődöntőjében.

Roland Garros
Férfi egyes, negyeddöntő:
Söderling (svéd, 5.)-Federer (svájci, 1.) 3:6, 6:3, 7:5, 6:4
Berdych (cseh, 15.)-Juzsnij (orosz, 11.) 6:3, 6:1, 6:2

Női egyes, negyeddöntő:
Gyementjeva (orosz, 5.)-Petrova (orosz, 19.) 2:6, 6:2, 6:0
Schiavone (olasz, 17.)-Wozniacki (dán, 3.) 6:2, 6:3

Juniors egyes, 2. forduló (a 16 közé jutásért)
Fiúk:
Zsiga (10.)-Chappell (amerikai) 6:1, 6:2

Lányok:
Torro-Flor (spanyol)-Babos (5.) 6:3, 4:6, 6:4

Juniorok páros, nyolcaddöntő:
Fiúk:
Zsiga, Dzumhur (1.)-Arneodo, Bourgue 6:2, 7:5

Lányok:
Babos, Stephens (5.)-Eskenazi, Kovinic 6:3, 6:0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik