Élet-Stílus

A só áldás a bőrnek

Nem számít, hogy Michelle Obama és New York polgármestere a sófogyasztás csökkentése mellett kampányol, a szépségiparban a só áldásos hatását hirdetik.

Az Allure magazin főszerkesztője, Linda Wellis rámutatott, hogy a sót az idő kezdetétől bőrradírként használták, hiszen remek hámlasztó. A sónak emellett remek nyugtató és gyulladáscsökkentő hatása van, amit bárki kipróbálhat egy kád forró vízbe szórt lazító fürdősóval.

A Lush kozmetikai cége, természetes alapanyagokból, friss gyümölcsökből, zöldségekből és illóolajokból készítik termékeiket és a sótartalmú készítményeik tartósan a legkelendőbbek közé tartoznak. Erica Vega azt nyilatkozta, hogy hatásukra a bőr sima és puha, feszes és rugalmas lesz.

Egy másik kozmetikai cég egyenesen a Holt-tengerből szállíttat sót a készítményeikhez, de ezekben a termékekben nem csak magának a sónak, hanem az iszapnak és a különféle ásványi anyagoknak is komoly szerep jut. Az Ahava cég vezetője szerint a Holt-tengeri ásványoknak közismert a nyugtató, lazító és sejtmegújító hatásuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik