Élet-Stílus

Sérültekkel utaznak a szlovákok a vébére

Az utóbbi időben sérülésekkel bajlódó Filip Holosko és Robert Vittek is helyet kapott a szlovák válogatott 23 fős keretében.

Vladimir Weiss szövetségi kapitány kedden azt mondta, nehéz volt dönteni az eddig még csak edzeni sem tudó futballistákkal kapcsolatban, s az csak az elkövetkezendő napokban derül ki, hogy a lábtörésből felépülő Holosko, valamint a térdével bajlódó Vittek mennyit játszhat egy-egy összecsapáson.

A selejtezőkön egyáltalán nem szerepelt Juraj Kucka olyannyira jól teljesített az edzőtáborban és a barátságos mérkőzéseken, hogy Weiss beválogatta a szűk keretbe, így a Sparta Praha 23 éves középpályása is ott lesz Dél-Afrikában.

A szlovákok szombaton játsszák utolsó felkészülési találkozójukat Costa Rica legjobbjaival, a csoportkörben pedig először június 15-én lépnek pályára Új-Zéland csapata ellen, majd a paraguayi és a címvédő olasz válogatott következik.

A 23-as szlovák keret:
kapusok:
Jan Mucha (Legia Warszawa), Dusan Kuciak (Vaslui), Dusan Pernis (Dundee United)

védők: Peter Pekarik (Wolfsburg), Martin Petras (Cesena), Martin Skrtel (Liverpool), Jan Durica (Hannover), Radoslav Zabavnik (Mainz), Marek Cech (West Bromwich Albion), Kornel Salate (Slovan Bratislava)

középpályások: Kamil Kopunek (Spartak Trnava), Jan Kozak (Timisoara), Juraj Kucka (Sparta Praha), Marek Sapara (Ankaragücü), Marek Hamsik (Napoli), Vladimir Weiss (Manchester City), Miroslav Stoch (Chelsea), Zdeno Strba (Xanthi)

csatárok: Erik Jendrisek (Schalke), Robert Vittek (Ankaragücü), Martin Jakubko (Szaturn Moszkva), Filip Holosko (Besiktas), Stanislav Sestak (Bochum)

MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik