Élet-Stílus

Olcsóbb lesz a roaming

Július elsejétől az Európai Unió területén barangolva több mint 22 százalékkal csökken a hívásfogadás, 11 százalékkal a hívásindítás és közel 3 százalékkal az sms-küldés bruttó fogyasztói ára - közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).

Az Európai Unió (EU) roamingrendelete alapján – a június 1-jén az EU hivatalos lapjában megjelent 275,53 forint/euró árfolyammal számolva – az uniós országokban tartózkodva a hívásfogadás percenkénti legmagasabb bruttó ára az eddigi 66,90 forintról 51,66 forintra, a hívásindítás legmagasabb kiskereskedelmi ára pedig 151,41 forintról 134,32 forintra csökken július elsejével.
A pontos árakat a szolgáltatók határozzák meg, de az árak nem haladhatják meg a maximális értéket. Az sms-küldés ára is csökken júliustól, az egy évvel korábbinál kedvezőbb euró árfolyam miatt az EU területén barangolva egy másik ország mobilszolgáltatójának hálózatába küldött SMS nem kerülhet többe alkalmanként, mint 37,88 forint. A jelenlegi, még június végéig érvényes plafon 38,94 forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik