Élet-Stílus

Szima: a héten megtesszük a szükséges lépéseket

Biztos vagyok benne, hogy a Debrecen játékosai közül senki sem érintett - mondta Szima Gábor, a Debrecen együttesének elnöke a klub hivatalos honlapjának adott hétfői interjújában az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) által vizsgált mérkőzésekkel kapcsolatban, egyúttal hozzátette, a csapat és a klub hírnevén esett csorba miatt a héten megteszik a szükséges lépéseket.

A klubvezető érdekesnek találja, hogy kétszáz mérkőzést vizsgál az UEFA, ám a médiában csak a DVSC-TEVA futballistáival való elbeszélgetés került nyilvánosságra. Szerinte a magyar sajtó egy része úgy írt a labdarúgókról, mintha az UEFA gyanúsítottként hallgatta volna meg őket.

Hozzáteszi: mindeközben az UEFA egyetlen hivatalos állásfoglalásában az áll, hogy pusztán adatokat, információkat gyűjtöttek arról, hogy valójában történt-e manipuláció. Az illetékesek csak elbeszélgettek a játékosokkal, tehát szó sincs arról, hogy gyanúsítottként hallgatták meg a debreceni futballistákat – mondta. A klubelnök nem részletezte, milyen lépéseket fognak megtenni, de a klub sportigazgatója, Bartha Csaba korábban jogi lépéseket helyezett kilátásba azon médiumok ellen, amelyek azt a látszatot keltik, hogy a klub játékosai érintettek a bundabotrányban.

Szima Gábor az interjúban elmondta, hogy a következő szezonban elsődleges céljuk a csapat együtt tartása augusztus végéig. Eddig egy játékosukat sem keresték meg konkrét ajánlattal, annyi biztos, hogy Rudolf Gergely és Feczesin Róbert távoznak. Utóbbi kölcsönszerződését viszont – mint mondta – igyekeznek augusztus végéig meghosszabbítani a Bresciával. Igazolni négy-öt játékost fognak, itthonról és külföldről is vannak kiszemeltjeik – tette hozzá Szima Gábor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik