Élet-Stílus

Nagy László még magyar

Hétfő délig nem adott választ a kézilabdázó Nagy László, hogy vállalja-e a szlovénok elleni júniusi két világbajnoki selejtezőn a szereplést.

Mocsai Lajos, a magyar férfi válogatott szakmai igazgatója a múlt szerdán a hétvégét jelölte meg határidőnek, ám a Barcelona átlövője vasárnap este még a Bajnokok Ligája-döntőjében volt érdekelt.

“Felvettük a kapcsolatot a játékossal, ismertettem vele a válogatott most kezdődő programját. Úgy gondolom, ma vagy holnap el kell hogy dőljön, jön-e a csapathoz” – mondta hétfőn kora délután az MTI megkeresésére Mocsai Lajos.

A szakember hangsúlyozta, hogy levelet írt Nagy Lászlónak, amelyben jelezte a világklasszis átlövőnek: szükség van rá, számít rá, és szerinte nem zárja ki, hogy a magyar válogatott rendelkezésére álljon akkor is, ha esetleg külföldön szeretne élni. Nagy tavaly nyáron szerepelt legutóbb a válogatottban, ezután felmerült, hogy felveszi a spanyol állampolgárságot.

A 39 esztendős Perez Carlostól szintén választ várt Mocsai, és a kubai születésű átlövő már pénteken jelezte: ott lesz a fontos vb-selejtezőkön.

A válogatott most szombaton a szerbekkel találkozik felkészülési meccsen Nagybecskereken (Zrenjanin), majd június 13-án Ljubljanában, 20-án pedig Veszprémben találkozik a szlovén együttessel. A párharc győztese vesz részt a januári, svédországi vb-n, ahol már kvalifikációt lehet szerezni a 2012-es londoni olimpiára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik