Élet-Stílus

Klose lemarad a vb-ről?

A Bayern támadójának formája aggasztja a szövetségi kapitányt.

Joachim Löw német szövetségi kapitány elárulta, hogy távolról sem elégedett azzal, amit a tapasztalt csatár nemzeti mezben nyújt. Miroslav Kloseőszi sérülése óta csak keresgéli a játékát, klubjában is háttérbe szorult, s a válogatottban sem volt meggyőző. Elképzelhető, hogy „nem éli túl” a német keretszűkítést.

A kapitány, bízva a futballistában, jelölte a bő keretbe, ám Klose – eddig – a felmérő mérkőzéseken sem rázta meg magát, a magyarok elleni találkozón sem villogott annak ellenére, hogy a németek mindvégig fölényben játszottak.

„Nyilvánvaló, hogy nem lesz egyszerű Miroslavot ismét versenyformához segíteni” – árulta el kétségeit a Bildnek nyilatkozó szövetségi kapitány. „Nehéz lesz neki, és nekünk is. Nagyon sok munka vár rá. Egyelőre még nem mutatta meg, hogy mire képes. Persze, Klosét már korábban is sokan leírták, aztán mindig visszakapaszkodott.”

Klose a 2002-es világbajnokságon öt gólt szerzett, négy évvel később a hazai rendezésű tornán megismételte korábbi teljesítményét. A csatár eddigi 95 válogatott találkozóján 48-szor volt eredményes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik