Élet-Stílus

McLaren-fölény Törökországban

A McLaren pilótái, Lewis Hamilton és Jenson Button végeztek az élen a Török Nagydíj első két szabadedzésén.

Az első szabadedzést Lewis Hamilton nyerte, majdnem egy másodperccel autózott jobb időt mclarenes csapatársánál, Jenson Buttonnál. Őket a Merecedes-pilóták követték, Michael Schumacher, Nico Rosberg sorrendben, a Red Bull-osok különmeccsét pedig Sebastian Vettel nyerte meg. A német negyedik lett, a legutóbbi két futamon győztes Mark Webber ugyanakkor csak a nyolcadik helyen végzett – ráadásul az ausztrál versenyző csaknem másfél másodperccel volt lassabb Hamilton legjobb idejénél.

A Ferrari-versenyzők a középmezőnyben voltak, Fernando Alonso a kilencedik, Felipe Massa a 13. helyet csípte meg. A délelőtti gyakorláson Adrian Sutil alaposan összetörte az autóját a nyolcas kanyarban, ő maga viszont sértetlenül szállt ki a roncsból.

Délután már nem csak Hamiltonnak, hanem rajta kívül hat pilótának is sikerült 1:29 perc alá nyomni a köridőt isztambuli pályán. Az élen ismét egy mclarenes, csakhogy ezúttal Button végzett, 97 századdal volt jobb Webbernél, a harmadik Vettel viszont már több mint három tizedmásodperces hátrányt „szedett össze”. A további sorrend Hamilton, Alonso, Rosberg, Schumacher volt a délutáni edzésen, míg Massa a 10. helyre jött fel.

A harmadik szabadedzésre szombaton 10 órakor, az időmérőre pedig 13 órakor kerül sor.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik