Élet-Stílus

Állatkínzás ellen: szigorúbb büntetést!

Noha Magyarországon 2004 óta bűncselekmény az állatkínzás, a bíróságok egyelőre még nem szabják ki a szigorú büntetési tételeket.

Pedig egy-egy komolyabb büntetés példát statuálhatna, az Orpheus Állatvédő Egyesület szerint ráadásul szükség is van rájuk az állatkínzók, a feketéző kutya- és más kisállat szaporítók, az exportkereskedők és az állataikat kidobálók ellen. Az Egyesület szerint a szigorú büntetéssel el lehetne érni, hogy a jelenleg nagy állattartói probléma kisebbé váljon.

Magyarországon sokkal több háziállatot tartanak, szaporítanak, mint amennyire a felelős állattartói bázis igényt tart. Így nem ritka, hogy sok kisállatot illegális módszerekkel külföldre szállítanak a haszon reményében. A mostoha körülmények miatt – gyakran alig kapnak élelmet, vagy vizet – a csempészett állatok csupán töredéke érkezik meg élve a célállomásra. Az Orpheus állatvédői most egy hasonló, konkrét eset miatt szólaltak fel újra az állatkínzás ellen. Az egyesület szerint szükség lenne a szigorú büntetési tételek alkalmazására, de üdvözölnék a gyepmesteri telepek reformját, egy modern ebrendészeti rendszer felállítását is.

Ajánlott linkek:

Orpheus Állatvédő Egyesület honlapja

Ajánlott videó

Olvasói sztorik