Élet-Stílus

Vízilabda: bajnok a Vasas

A Vasas nyerte a férfi vízilabda-bajnokságot, miután a bajnoki finálé mindent eldöntő összecsapásán győzni tudott Egerben.

Bajnokavatáshoz méltó hangulat fogadta a Bitskey Uszodában a bajnokság két legjobb csapatát. Az angyalföldi gárda remekül kezdte a találkozót, az első negyedben szinte minden támadása életveszélyes volt. Varga Dániel duplázott, Varga Dénes lefordulás után szerzett szépségdíjas gólt, de ezt is felülmúlta Hosnyánszky Norbert, aki 7 méterről szabaddobásból csavart a bal felső sarokba. Az egriek Hegedüs Gábor és Varga Zsolt emberelőnyös találataival próbálták tartani a lépést.

A második negyed nyolc gólt hozott, de maradt a kétgólos vendégvezetés. Fordulás után Hegedüs tanári ejtése visszahozta az egri reményeket, majd ötször támadott az egyenlítésért a hazai gárda, de hiába, négy előnyös helyzet sem volt elegendő az egyenlítéshez. A záró játékrészre az egriektől sérülés miatt kiesett a háromgólos Hegedüs Gábor, így az utolsó negyedben már nem számíthatott rá Gerendás György. Görcsösen támadott a hazai gárda, de hiába, a kipattanó labdák rendre a vendégek kezébe jutottak. Így sem adta fel az Eger: két perccel a vége előtt Biros ötméteresből szépített, majd Hárai szélről egy gólra hozta fel a hazaiakat. Az utolsó támadásnál a hosszabbításért támadhattak a házigazdák, de már nem sikerült lövőhelyzetet kialakítaniuk, így a Vasas nyerte a bajnokságot.
A Steinmetz János-díjat Nagy Viktor, a Vasas hálóőre vehette át.

Férfi vízilabda bajnokság, döntő:

ZF-Eger – TEVA-VasasPlaket 9-10 (2-4, 4-4, 1-0, 2-2)
Eger, 3600 néző. Vezette: Bátori György, Kun György
Gólszerzők: Hegedüs 3, Varga Zs., Biros 2-2, Hárai, Feltham 1-1, illetve Varga Dénes, Varga Dániel 3-3, Hosnyánszky, Kis G., Kovács R., Létay 1-1
A párharc végeredménye: 3-2 a Vasas javára

Ajánlott videó

Olvasói sztorik