Élet-Stílus

Bierhoff: a magyarok komoly megméretés elé állítanak minket

Oliver Bierhoff szerint nem véletlenül választották Magyarország együttesét a német futballválogatott ellenfelének.

“Olyan ellenfelet kerestünk, amely csapatunkat komoly megméretés elé állítja” – hangsúlyozta a német válogatott menedzsere abban az interjúban, amelyet a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) juttatott el az MTI-nek a Puskás Ferenc Stadionban rendezendő, szombat esti barátságos találkozó előtt. Kiemelte azt is, hogy Magyarország nagy futballhagyományokkal rendelkezik, és – Németországhoz hasonlóan – a labdarúgásért rajongó ország. “Több ok is szólt Magyarország mellett, és boldogok vagyunk, hogy szombaton Budapesten játszhatunk” – hangsúlyozta az interjúban Oliver Bierhoff.

Bierhoff szerint a német válogatott számára rendkívül fontos a szombat esti, budapesti találkozó, amelyet a világbajnokság előtti főpróbának nevezett. Emlékeztetett arra, hogy Joachim Löw szövetségi kapitánynak közvetlenül a hétvégi mérkőzés után kell kijelölnie a végleges és immár leszűkített keretet a dél-afrikai világbajnokságra. A határidő ugyanis június 1., a játékosok névsorát legkésőbb ezen a napon kell eljuttatni a FIFA-nak – mondta el Bierhoff, hozzátéve: a Puskás Ferenc Stadionban minden valószínűség szerint valamennyi játékos pályára lép, és a szakvezető ezt követően dönt majd arról, hogy ki utazik Dél-Afrikába.

A német válogatott vb-esélyeivel kapcsolatban a menedzser felettébb derűlátóan nyilatkozott, és egyáltalán nem tartotta kizártnak, hogy Németország megszerzi negyedik világbajnoki címét. Hozzáfűzte azonban, hogy minden derűlátása ellenére a döntés úgyis a pályán születik meg. “Világbajnokok akarunk lenni, de ebbe a többiek is beleszólnak majd” – hangoztatta Bierhoff.

MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik