Élet-Stílus

A Cosmopolitan és a Vogue is hizlalja a modelleket

Úgy látszik, a neves magazinok gyakrabban élnek azzal az eszközzel, hogy digitálisan adnak modelljeikhez plusz kilókat, mint az bárki gondolta volna.

Az mondhatni nyílt titok, hogy a magazinok címlaplányainak képeit retusálják, utándolgozzák. Eddig azonban abból indultak ki, hogy az amúgy is sovány modelleket még tovább soványítják, éppen ezért sokan kritizálták is a kiadványokat, hogy elérhetetlen nőideált teremtenek a ma nőinek. Most azonban egy teljesen más trendre derült fény: nem sokkal korábban a Healthy magazin főszerkesztője bevallotta, hogy egy csontsovány modellt retusáltak úgy, hogy egészségesebbnek látszódjon.

A hír kapcsán megszólalt a brit Vogue főszerkesztője, Alexandra Shulman is, aki elmondása szerint ugyancsak élt már ezzel módszerrel. „Az elmúlt időszakban többször kértem már a fotósokat, hogy dolgozzák át a képeket úgy, hogy a modell ne látszódjon olyan soványnak.” – mondta a főszerkesztő a Daily Mail-nek. A Vogue kreatív szerkesztője hozzátette, karrierjének első tíz évében azzal foglalatoskodott, hogy a modelleket soványnak láttassa, most legfőbb célja az, hogy egészséges alkatú lányokat faragjon belőlük.

A Vogue szerkesztőihez csatlakozott a Cosmopolitan volt főszerkesztője, Leah Hardy, aki szintén elismerte, hogy munkája során élt már ezzel az eszközzel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik