Élet-Stílus

Csokoládéval a ráncok ellen

Nemcsak az íze remek: a csokoládé vágyfokozóként és antioxidánsként sem utolsó, ráadásul napi 20 gramm a ráncok ellen is jó.

Barry Callebaut, a világ egyik legnagyobb csokoládégyártója kifejlesztette az egészséges csokoládét. Az új termék, az Acticoa tele van antioxidánsokkal és naponta már egy egész kis mennyiség is segít az öregedés jelei ellen harcolni. A cég szóvivője elmondta, hogy noha a csokoládé és az egészség látszólag nem függ össze egymással, most kiderült, hogy ez nincs így.

A csokoládégyár úgy tehette egészségessé a csokijukat, hogy kitalált egy módszert, hogyan őrizheti meg benne az értékes flavanolt. Ez az anyag nagy mennyiségben megtalálható a kakaóbabban, nagy része mégis megsemmisül a megszokott feldolgozási folyamatok közben. Kutatók bebizonyították, hogy a flavanol szabad gyököket képez, ami enyhíti a cigarettafüst, a koffein és más mérgező anyagok negatív hatásait. Ráadásul a flavanol csökkenti a vérnyomást, így jó hatással van a szív- és érrendszeri megbetegedésekre.

A kutatóknak egyelőre nem sikerült teljes mértékben bizonyítani az öregedés elleni hatást, ám feltételezik, hogy a flavanol hatására javuló vérellátás lehet felelős a szebb bőrért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik