Élet-Stílus

Roland Garros: Szávay továbblépett

Túlélte az első kört a francia nyílt teniszbajnokságon Szávay Ágnes, miután két játszmában nyert a hazai közönség előtt szereplő Stéphanie Foretz ellen.

Szávay az első gém hatodik játékában nyerte el először riválisa adogatását, majd a folytatásban is magabiztosan teniszezett, megérdemelten nyerve a találkozót. A tavaly Párizsban nyolcaddöntőt játszó magyar játékos következő ellenfele a 19. helyen kiemelt Nagyja Petrova lesz. Az orosz teniszező két sima játszmában verte a kínai Suaj Csangot.

“Nem is arra koncentráltam igazából, hogy mit hogyan üssek, hanem arra, hogy hogyan lépkedjek, mert vigyázni akartam a sérült lábamra. Madrid óta kétszer fél órát ütöttem, és tudom, hogy a csúszkálástól jöhet elő ismét a combsérülés. Inkább toporogtam a pályán, ezért is volt néhány furcsa ütésem. Szerencsére nem kellett ma sokat oldalra mozognom, ellenfelem keveset pörgetett keresztbe, ráadásul mikor sokadszorra sem tudta elvenni a szervámat 2:2-nél, mintha el is ment volna picit a kedve. Amikor az első szett után kimentem a mosdóba, a kísérőm eltévedt velem, percekig a közönségben bóklásztunk, de nem zavart meg a közjáték. Eredetileg nem tetszett, hogy a nulladik napra tettek, de most már örülök, hogy csak kedden vagy szerdán játszom ismét. Nagyja Petrova ugyanis már keményebb dió lesz, bár a salak nem a kedvenc borítása, mindenesetre meg akarom verni” nyilatkozta Szávay a magyar távirati iroda munkatársának.

Roland Garros, 1. forduló
Nők:
V. Williams (amerikai, 2.)-Schnyder (svájci) 6:3, 6:3
Kerber (német)-Csakvetadze (orosz) 5:7, 7:6, 6:4
Szávay-Foretz (francia) 6:2, 6:2
Kuznyecova (orosz, 6.)-Cirstea (román) 6-3, 6-1
Dulko (argentin)-Azarenka (fehérorosz, 10.) 6:1, 6:2
Pennetta (olasz, 14.)-Keothavong (brit) 6:2, 6:2
Rezai (francia, 15.)-Tabakh (kanadai) 6:1, 6:1
Petrova (orosz, 19.)-Csang (kínai) 6:0, 6:3
Amanmuradova (üzbég)-Martinez Sanchez (spanyol, 20.) 6:2, 6:4
Cibulkova (szlovák, 26.)-Ivanova (orosz) 6:2, 6:0
Kirilenko (orosz, 30.)-Sprem (horvát) 7:6, 6:4
Petkovic (német)-Vesznyina (orosz) 4:6, 6:1, 6:4
Lepchenko (amerikai)-McHale (amerikai) 7:5, 6:3
Scheepers (dél-afrikai)-Johansson (francia) 6:2, 6:4
Larsson (svéd)-Sevastova (lett) 6:2, 6:2
Meusburger (osztrák)-Feuerstein (francia) 7:6, 6:3


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik