Élet-Stílus

Nem díjazzák Cannes-ban Mundruczó filmjét

Nem kap díjat Mundruczó Kornél új filmje, bár nem is számítottak rá - mondta az fn.hu-nak a producer, aki ezzel együtt is nagyon pozitívan nyilatkozott Cannes-ról.

Nincs díj – közölte az fn.hu-val Kovács Gábor, a Szelíd teremtés – A Frankenstein-terv című film producere, aki a Filmuniótól értesült az egyelőre nem hivatalos cannes-i döntésről. Mundruczó Kornél új filmjét úgy hívták meg a legnagyobb filmes esemény versenyprogramjába, hogy azt előzetesen csak megtekintő kópia formájában látta a zsűri. Önmagában ez is hatalmas elismerés és siker a magyar filmnek, Kovács Gábor összességében tehát “abszolút pozitívnak” értékeli a Cannes-i fogadtatást.

A filmről szóló kritikák nagyon vegyesek, szélsőségesek voltak, ez egy kicsit meglepte a filmes szakembert, de a lapok jó része nagyon szerette, köztük a magyar hírportálok is – emelte ki Kovács. Szombat este aztán a közönség is megnézhette a Szelíd teremtést, amelyet a késői időpont és a focimérkőzés ellenére telt ház előtt vetítettek. A szakmabeliekből és “laikusokból” álló tömeg több perces vastapssal jutalmazta Mundruczóékat. A hivatalos díjátadó vasárnap este kezdődik.

“Díjra nem számítottunk, de az ember ilyenkor azért eljátszik a gondolattal” – fogalmazott Kovács Gábor. Mundruczó Kornél legutóbbi filmje, a Delta is szerepelt az akkori Cannes-i fesztiválon, a sorozatos meghívás tehát nagyon jó visszajelzés a magyar filmiparnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik