Élet-Stílus

Kapcsolat van a női orgazmus és a teherbeesés között?

Az mondhatni magától értetődik, hogy az együttlétek mennyisége befolyásolja a baba-projekt sikerességét. De mi a helyzet a női orgazmussal?

Kevés szó esik arról, hogyan befolyásolhatja a női orgazmus a teherbeesést. Sokáig az orvosok ezt a szempontot biológiailag teljesen mellékesnek tartották. 20 éve kezdődtek az első vizsgálatok, amik kifejezetten arra voltak kíváncsiak, a női orgazmus mellékes-e a megtermékenyítés szempontjából. Egy brit orvos most hozott nyilvánosságra egy olyan tanulmányt, ami pontosan ezt vizsgálta.

Robert Winston professzor, a londoni Imperial College munkatársa, még a 80-as években vizsgált olyan nőket, akik nem tudtak teherbe esni. Három csoportba osztotta őket: az első csoportba azok a nők kerültek, akiknél hormonális gondok akadályozták a teherbeesést, a második csoportba olyan nőket sorolt, akiknél valamilyen okból elzáródott a petevezető, míg a harmadikba kerültek azok a nők, akiknél semmilyen orvosi oka nem volt annak, hogy késett a gyermekáldás, viszont nagyon ritkán jutottak a csúcsra.

Winston úgy véli, hogy a női orgazmus során bekövetkező izommozgások elősegítik azt, hogy a spermiumok könnyebben eljussanak a méhbe. A professzor elmondta azt is, hogy mindez idáig azért nem rukkolt elő a kutatási eredményekkel, mert félt attól, hogy a nők bűntudatot éreznek majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik