Élet-Stílus

Jégkorong-vb Budapesten

A budapesti Papp László Arénában rendezik a 2011-es divízió I-es jégkorong-világbajnokságot.

A nemzetközi szövetség Kölnben határozott arról, hogy Magyarország adhat otthont a divízió I-es vb egyik csoportjának, azaz a mieink hazai környezetben harcolhatják ismét a feljutást. A tornán a magyar válogatott mellett az élvonaltól most búcsúzott olaszok, valamint a japánok, a hollandok, a dél-koreaiak és a spanyolok vesznek majd részt.

A hatosból az első helyezett jut ki a világ legjobb tizenhat csapatát felvonultató 2012-es, finn-svéd közös rendezésű „A csoportos” vb-re. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a viadalra 2011. április 17. és 23. között kerül majd sor.

„Senki más nem pályázott rajtunk kívül, ezzel együtt is nagyon jól sikerült a magyar prezentáció” – nyilatkozta az MTI-nek a döntés után Studniczky Ferenc, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke. „Hangsúlyozni kell, hogy ez egy nagyon erős csoport, ugyanakkor otthon van esély a feljutás kiharcolására. A magyar csapat megérdemli, hogy saját közönsége előtt játszhasson világbajnoki meccseket, a drukkerek pedig megérdemlik, hogy otthon szurkolhassanak ennek a szeretni való együttesnek.”

Magyarország ezt megelőzően háromszor, 2002-ben (Dunaújváros és Székesfehérvár), 2003-ban (Budapest, Papp László Aréna) és 2005-ben (Debrecen) adott otthont divízió I-es vb-nek, de a házigazda válogatottnak egyszer sem sikerült megnyernie a tornát.

Vb csehországban

Csehország rendezi a 2015-ös jégkorong-világbajnokságot. A csehek – akik Prágában és Ostravában tartják a mérkőzéseket – 84-22-re győzték le a szavazáson Ukrajnát.
A legjobbak 2011-es világbajnokságának Szlovákia, a 2012-esnek és 2013-asnak Finnország és Svédország közösen, míg a 2014-esnek Fehéroroszország ad otthont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik