Élet-Stílus

Szuper Levente hokis kapustábort szervez

Szuper Levente, az egyik legismertebb magyar jégkorongozó, júniusban kapustábort szervez Budapesten.

A 30 esztendős válogatott hálóőr a káposztásmegyeri IceCenterben – az “iskola” leendő helyszínén – tartott csütörtöki sajtótájékoztatón kiemelte, nagy álma valósult meg ezzel, majd hozzátette, kezdeményezésével elsősorban az utánpótlás-korosztályt célozta meg.

“Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megszervezni a kapusiskolát. Örülök, hogy sokan mellém álltak, és támogattak abban, hogy létrejöhessen a tábor. Ötvenhatan jelentkeztek, ebből 48-at tudunk fogadni. Szeretném népszerűsíteni ezt a csodálatos sportot, a célom az, hogy minél több gyerek ragadjon ütőt és sportoljon. Hagyományt szeretnénk teremteni ezzel az iskolával, remélem, minél többen fognak csatlakozni” – mondta Szuper Levente. A kapus még hozzáfűzte, hogy nemcsak fiúknak szervezi a tábort, a sok-sok fiatal mellett lesz egy-két felnőtt is a “nebulók” között.

Az alapötletet a legendás orosz Vlagyiszlav Tretyak kanadai kapustáborában eltöltött hét adta. “Egy ilyen táborban néhány nap alatt többet lehet tanulni, mint olykor egy teljes szezonban. Reméljük, nálunk is így lesz” – fogalmazott Szuper Levente.

A magyar szövetség (MJSZ) által is támogatott tábor június 21-től 25-ig tart, s a napi két jeges, korcsolyázó, valamint korongos és korong nélküli edzések mellett atlétikai képzés, videós elemzések, továbbá szakmai előadások is lesznek.

Balogh Tibor, az MJSZ utánpótlás-igazgatója szerint kapusposzton a magyar hoki soha sem állt rosszul, egyúttal annak a reményének adott hangot, hogy a mostani táborban rá lehet majd lelni a jövő igazi nagy kapusára. Szuper szót ejtett sportolói jövőjéről is. A német bajnok Hannovertől eljön, de azt még nem tudja, melyik országban, melyik klubban szerepel majd a következő idényben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik