Élet-Stílus

Kupagyőztes a Sevilla – videó

Az Európa Liga idei győztese ellen Barcelonában 2-0-ra nyerő Sevilla lett a spanyol kupasorozat győztese. A Camp Nouban ötvenezer néző által támogatott Atléticónak nem sikerült az újabb bravúr.

A barcelonai Camp Nouban ötvenezer madridi- és 35 ezer sevillai érzelmű néző előtt a műtéten átesett János Károly királyt helyettesítő, s a győztesnek járó trófeát átnyújtó Fülöp herceg a Sevillát tette boldogabbá – az andalúziaiak ötödször hódították el a kupát.

A találkozó nem is kezdődhetett volna jobban Antonio Álvarez tanítványai számára. Az ötödik percben Jesus Navas lövését blokkolták a madridiak, ám érkezett Diego Capel, és De Gea hálójába lőtt. Az Atlético szinte azonnal válaszolt, de Squillaci két alkalommal is utolsó pillanatban mentett, előbb Agüero, majd Forlán elől.

A folytatásban mindkét csapat „szinte ugyanazt” játszotta: veszélyes támadások és védelemben bemutatott – olykor hajmeresztő – hibák jellemezték a két kupaaspiráns játékát. Az első játékrész hajrájában Palop két alkalommal is ügyesen avatkozott közbe, mindkétszer a születésnapos Forlán került helyzetbe, de maradt az 1-0.

Szünet után sem csökkent a tempó, sőt. Az egyik oldalon Tiago, a másikon a meccs legjobbja, Navas veszélyeztetett, majd Negredo tuszkolta De Geába a labdát (több volt benne). A Real egykori játékosának ez volt az utolsó momentuma, a félidő derekán ugyanis a sevillai szakvezető taktikát váltott, s a támadó helyett a védekezőbb felfogású Romaricot küldte a pályára.

Sevilla-Atlético – összefoglaló:


Ezt követően a Sevilla már lezárta a területet, s bár az Atléticónál volt többet a labda, támadói ritkán értek fel Palop kapuja elé, egy remek Forlán-kísérleten kívül (az uruguayi kapásból próbálkozott, Palop remek mozdulattal kipiszkálta a léc alá tartó labdát) nem volt helyzetük. A hosszabbításban aztán Navas elképesztő cselsorozat után megadta a kegyelemdöfést, minden elé kerülő madridit – köztük a kapust is – kicselezve állította be a végeredményt.

A 115 éves Sevilla fennállása ötödik kupasikerét ünnepelhette, a legutóbbi négy évben másodszor sikerült a bravúr. A 31. születésnapját egy nappal korábban, kedden ünneplő Diego Forlánnak be kellett érnie az Európa Liga-sikerrel, az uruguayi összességében aligha szomorú.

copa del reY, döntő

Sevilla-Atlético Madrid 2-0 (1-0)
Camp Nou, 93 ezer néző. Vezette: Mejuto González
Gól: Diego Capel (5.), Jesus Navas (92.)
Sevilla: Palop – Konko, Squilaci, Escudé, Luna – Jesus Navas, Renato (Lolo, 93.), Zokora, D. Capel (Peroti, 88.) – Negredo (Romaric, 68.), Kanouté.
Atlético: De Gea – Ujfalusi, Perea, Domínguez, Antonio López – Reyes, Assunçao (Raúl García, 61.), Tiago Mendes, Simao (Jurado, 61.) – Agüero, Forlán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik