Élet-Stílus

Kinevezték az új francia kapitányt

A júniusban kezdődő dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság után Laurent Blanc lesz a francia válogatott szövetségi kapitánya.

Az alkalmazás előfeltételeként az edzőt jelenleg foglalkoztató Girondins Bordeaux egyezségre jutott a francia futballszövetséggel. A szervezet csütörtöki bejelentése szerint csak a vb után mutatják be hivatalosan a válogatott szakvezetőjeként a 44 éves trénert, aki Raymond Domenechet követi a nemzeti együttes kispadján. A jelenlegi szövetségi kapitány megbízatása a vb-vel zárul.

A L,Équipe című sportnapilap értesülése szerint a Bordeaux 1,5 millió eurós bánatpénzt kap azért, mert egy évvel szerződése lejárta előtt elengedi Blanc-t.

Jean-Louis Triaud klubelnök és Nicolas de Tavernost, a tulajdonos M6 igazgatótanácsának elnöke korábban ellenezte Domenech utódjának idő előtti megnevezését.

“Egy szövetség nem teheti meg büntetlenül, hogy egy állásban lévő edzőt csak úgy magához édesget. Azzal, hogy ezt tette, hozzájárult sportszakmai kudarcunkhoz” – jelentette ki még hétfőn Triaud, utalva arra, hogy a bajnokság hajrájában a sokáig éllovas Bordeaux gyengén teljesített, és csak hatodikként zárt.

Blanc, aki játékosként 1998-ban világbajnoki, 2000-ben pedig Európa-bajnoki címet nyert a válogatottal, 2007-ben lett az élvonalbeli Girondins Bordeaux vezetőedzője, amellyel tavaly megnyerte a bajnokságot és a nemzeti kupát is.

MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik