Élet-Stílus

Betiltatnák a britek az abortuszklinika reklámját

Felborzolta a kedélyeket Nagy-Britanniában az a félperces reklámspot, melyben egy helyi abortuszklinika promótálja a szolgáltatását.

A Marie Stopes International-höz tartozó kisfilm vetítését Észak-Írországban például azonnal be is tiltották. A kisfilm annak ellenére bekerülhetett a Chanel4 adásába, hogy a briteknél elméletileg tilos ilyen és ehhez hasonló hirdetéseket a tévében leadni. Mivel a Marie Stopes International alapítványi kézben van, ráadásul az abortuszokat ingyen végzi, ezért mégis engedélyezték nekik a kisfilm levetítését.

Egyre több szervezet csatlakozik azokhoz, akik követelik az abortuszklinika reklámjának betiltását. Többek közt a katolikus egyház és jó néhány gyermekvédő liga és családjogi szervezet is síkra szállt a klinika reklámja ellen. Szerintük az, hogy a Marie Stopes papíron non-profit szervezet, igenis keres pénzt, mivel a társadalombiztosítás megtéríti a költségeiket.

A cég marketingigazgatója ezzel szemben azt mondja, szerinte a nőknek joguk van tudni, hova forduljanak. Hozzátette azt is, nem érti miért háborodtak fel a reklámjukon, hiszen 40 éve legális az abortusz, ráadásul felmérések szerint minden harmadik 45 év alatti nő átesett már rajta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik