Élet-Stílus

Külön “Facebook” a gyerekeknek

Togetherville néven új közösségi portál kezdte meg működését a világhálón; a Facebookhoz tartozó honlap hat és 10 év közötti gyereket vár a virtuális térbe.

Az ilyen korú gyerekek mindeddig kiszorultak a hasonló platformokról, a Facebook például csak 13 éves kor felett fogad kiskorúakat.

A Togetherville platformján a gyerekek profilját a szülők hozzák létre, amihez a Facebookon használt jelszóra van szükség. A szülők kezelik a csemeték kapcsolatait is, így ők döntenek a bejelölések visszaigazolásáról, vagy ellenkezőleg: elutasításáról.

“A szülők közvetlenül részt vesznek, éppen ezért az oldal nem digitális bébiszitter” – mondta a Facebook-leágazásról Mandeep Dhillon, a Togetherville egyik alapítója, akinek gyerekei kettő-, öt-, valamint nyolcévesek.

Az oldalon a gyerekeknek is lehet külön jelszava, és más felület jelenik meg attól függően, hogy a szülői jelszóval jelentkeznek be, vagy a gyerekekével. A gyerkőcöket előzetesen válogatott YouTube-videók, játékok és más lehetőségek várják, reklámok azonban nincsenek.

A szülők virtuális ajándékokkal lephetik meg csemetéiket, ugyanakkor nyomon követhetik tevékenységüket az oldalon.
A biztonságos internetes környezet fontos szemponttá vált a virtuális tér robbanásszerű növekedésével; a szülők számára különösen nagy jelentősége van annak, hogy megvédjék a gyerekeket a rossz hatásoktól. A korhatár ellenére mind a Facebooknak, mind pedig a rivális MySpace-nek rengeteg fiatal tagja van, akik hazudnak életkorukról, vagy szüleiket veszik rá arra, hogy regisztráljanak helyettük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik