Élet-Stílus

FIFA: „két csapás” Egyiptomra

A nemzetközi szövetség (FIFA) szurkolói rendbontás miatt „költözésre" és 88 ezer dolláros pénzbüntetés befizetésére kötelezi Egyiptomot.

A nemzetközi szövetség (FIFA) döntésének értelmében Egyiptomnak a soros következő, 2014-es labdarúgó-világbajnokság első két hazai selejtezőmérkőzését a fővárostól, Kairótól 100 kilométerre kell megrendeznie, továbbá mellékbüntetésként az egyiptomi szövetség 88 ezer dolláros pénzbüntetést is köteles fizetni szurkolói rendbontás miatt.

A drukkerek tavaly novemberben kövekkel dobálták meg a vendég Algéria válogatott buszát a két csapat világbajnoki selejtezőmérkőzése előtt. Az algériaiak megfélemlítésről beszéltek, és azt állították, hogy több labdarúgójuk is megsérült a támadás során.

Az ominózus találkozón az Afrika-kupában címvédő Egyiptom 2-0-ra nyert Kairóban, négy nappal később azonban – a semleges helyszínen rendezett rájátszásban – 1-0-ra a rivális győzött, ezzel Algéria jutott ki a június 11-én kezdődő dél-afrikai világbajnokságra.

A két ország nem ápol jó viszonyt egymással. A Szudánban lejátszott döntő csata után mindkét országban összetűzések voltak: algériai drukkerek egyiptomiakat sebeztek meg, a kairói algériai nagykövetség előtt pedig mintegy 2500-an tüntettek. Az ügy egyébként odáig fajult, hogy Egyiptom időlegesen hazarendelte Algériába delegált nagykövetét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik